Håndværk

Er du vild med at arbejde i træ og metal, skille en motor ad og prøve at samle den igen? Ja så er Håndværk lige noget for dig. 

Går du med en drøm om at arbejde indenfor smedfaget, tømmerbranchen eller måske som mekaniker eller maskinmester på havnen, så vi er det oplagte valg ift. at komme godt videre i den retning. På Håndværk og Fiskeri får du lov at få hænderne op af lommen. Vi har de nyeste maskiner inden for både træ og metal og dygtige faglærer til at vise dig hvordan du bruger dem. På skolen får du bla. mulighed for følgende… 
 
  • Vær med til at idéudvikle og designe på flere byggeprojekter
  • Kendskab til professionelle håndværksmaskiner- og redskaber.
  • Kendskab til de mange håndværksmæssige fag på havnen i Hirtshals. 
  • Udvikle din kompetencer og tage næste skridt i retning af et job i håndværkerbranchen.
 

Mens du bor hos os, får du tid til at snuse til mange forskellige opgaver, så du hen ad vejen finder lige præcis den håndværksmæssige uddannelse, der passer til dig. Vores værksted er beliggende på havnen i Hirtshals med den fedeste udsigt ud over bådene. Placeringen giver os en unik mulighed for at samarbejde og lave praktikpladser på de mange forskellige værksteder som ligger på havnen. 

Efter et år i Hirthals er du altså klar til næste skridt på uddannelsesvejen, ligesom det kan være en mulighed at komme i mesterlære. 

I løbet af året får du også mulighed for at erhverve dig et § 17-bevis til værkstedet, som dokumenterer, at du har kendskab til arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og termisk skæring.

Vi er klar med vejledning

På Nordsøen Fri Fagskole viser vi de uddannelsesveje, der venter på dig, og du  får undervisning af en kommunal vejleder om dine muligheder. 

Gennem individuelle samtaler understøtter vejlederen hele forløbet og er med til at guide, så eleven har sit fokus det rigtige sted i forhold til drømme og fremtidsplaner.  

Vi har indlagt individuelle samtaler med vejlederen hen over året – og vejlederne samarbejder også med din mentor samt de øvrige vokse og lærerne på skolen – for at hjælpe dig i den hel rigtige den retning.

Målet er, at du skal føles dig klædt på til at træffe dine egne beslutninger. 

Kort sagt, så hjælper og guider vi dig, så du finder præcis den uddannelsesretning, der passer til dig.

Du  deltager selv i udarbejdelse af din egen uddannelsesplan, og du har løbende samtaler med din kommunale vejleder.

Du kan også få en personlig mentor, hvis du er mellem 16 år og 20 år og i risiko for ikke at gennemføre en ungdomsuddannelse. 

Det er vigtigt, at din uddannelsesvejleder anbefaler mentorordningen i din uddannelsesplan. 

Og læg mærke til, at en del af mentorstøtten kan bruges til at nedsætte dine forældres betaling for skoleopholdet.