Havnens Håndværk & Fiskeri

Er du vild med forskellige bådtyper, fangstredskaber og fiskemetoder, så kan Havnens Håndværk & Fiskeri være lig med din fremtid. 

Her kommer du også til at lære om værktøj og forskellige håndværksmæssige opgaver – alt sammen med relation til fiskeri og arbejdet på havnen. 

Undervejs får du mulighed for at prøve fiskeriet rigtigt af i et praktikophold.

Hvis du ikke allerede ved hvad essen, tykkelseshøvlen og kapsaven er for nogle størrelser, så kommer du i hvert fald til det på skolens eget træ- og metalværksted, som ligger på havnen i Hirtshals.

Hos os har alle hænderne op af lommerne og deltager aktivt – også ude af huset, når undervisningen foregår inde i bådbyggehallen, hvor vi bygger en kopi af den gamle Hirtshals-pram. Når den står klar, skal den bruges til fiskeri fra kysten.

På denne faglinje bliver du også klogere på fiskerierhvervet, fangstmetoder og skibstyper – og vi dykker også ned i lovgivning omkring kvoter og uddannelseskrav for at blive erhvervsfisker. 
 

HAVNENS HÅNDVÆRK & FISKERI PÅ NORDSØEN FRI FAGSKOLE

  • Vær med til at idéudvikle og designe på flere byggeprojekter

  • Du kan li’ at der er fokus på det praktiske arbejde

  • Du får ‘real life’ undervisning på skolens eget træ- og metalværksted

 

Mens du bor hos os, får du tid til at snuse til mange forskellige opgaver, så du hen ad vejen finder lige præcis den håndværksmæssige uddannelse, der passer til dig.

Efter et år i Hirthals er du altså klar til næste skridt på uddannelsesvejen, ligesom det kan være en mulighed at komme i mesterlære. 

Sammen med dig  vil vi gøre alt for, at du er godt rustet til at blive en del af den næste generation af stolte håndværkere på havnen.

I løbet af året får du også mulighed for at erhverve dig et § 17-bevis til værkstedet, som dokumenterer, at du har kendskab til arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og termisk skæring.

Vi er klar med vejledning

På Nordsøen Fri Fagskole viser vi de uddannelsesveje, der venter på dig, og du  får undervisning af en kommunal vejleder om dine muligheder. 

Gennem individuelle samtaler understøtter vejlederen hele forløbet og er med til at guide, så eleven har sit fokus det rigtige sted i forhold til drømme og fremtidsplaner.  

Vi har indlagt individuelle samtaler med vejlederen hen over året – og vejlederne samarbejder også med din mentor samt de øvrige vokse og lærerne på skolen – for at hjælpe dig i den hel rigtige den retning.

Målet er, at du skal føles dig klædt på til at træffe dine egne beslutninger. 

Kort sagt, så hjælper og guider vi dig, så du finder præcis den uddannelsesretning, der passer til dig.

Du  deltager selv i udarbejdelse af din egen uddannelsesplan, og du har løbende samtaler med din kommunale vejleder.

Du kan også få en personlig mentor, hvis du er mellem 16 år og 20 år og i risiko for ikke at gennemføre en ungdomsuddannelse. 

Det er vigtigt, at din uddannelsesvejleder anbefaler mentorordningen i din uddannelsesplan. 

Og læg mærke til, at en del af mentorstøtten kan bruges til at nedsætte dine forældres betaling for skoleopholdet.

Ring til søren hvis du har spørgsmål

Eller send dit nummer så ringer han tilbage.