Fagskole for en dag

Kom og prøv en anderledes undervisningsdag for jeres udskolingsklasser. Vi tilbyder undervisning i Håndværk & Design, Matematik og Madkundskab. Undervisningen foregår i vores undervisningslokaler på Vestkajen 6, 9850 Hirtshals. Der kan også sammensættes et program, der indeholder flere af nedenstående fag på samme dag.


Håndværk & Design 

På denne undervisningsdag skal I lave og producere jeres eget tredimensionelle kunstværk. Her skal der både saves, slibes og skæres med omhu. Der skal males og dekoreres. Vi skal sammen lære og arbejde med forskellige maskiner og materiale i et værksted. Hvordan fremstiller vi produkter, der er opbygget omkring et simpelt design? Hvordan arbejder man sikkert og klogt med værktøj og maskiner i et værksted?

Madkundskab 

Er I til fisk eller kaffe? Måske begge dele?

Mad med fisk:

På undervisningsdagen vil vi have en fiskeret i fokus, hvor fisken kan variere alt efter sæson. Vi har fokus på, hvordan fisk nemt og lækkert kan blive en del af et hverdagsmåltid. Hvilke madlavningsteknikker skal du bruge for at lave lækker mad med fisk? Hvordan kan vi anrette maden, så den ser indbydende ud? Hvorfor er det vigtigt vi spiser fisk – både med fokus på klima og ernæring, men også brugen af lokale råvarer. Dagen kan med fordel kombineres med Nordsøen Oceanarium skoletjeneste tilbud, om at komme med på fiskeauktion.  https://nordsoenoceanarium.dk/skoler/undervisning/hirtshals-fiskeauktion

Barista for en dag:

På undervisningsdagen arbejder vi med følgende: Hvordan fungere en espressomaskine? Er der forskel på kaffebønner? Hvordan brygger man det optimale espressoshot? Hvordan laver man en dejlig, lækker, cremet mælk til kaffen? Hertil vil vi kigge på kaffen og dens betydning i vores kultur og tale om de mange, mange forskellige former for kaffe, der findes i dag.

Matematik i praksis

På undervisningsdagen vil vi have en festivalstol som vores matematiske fokus. Opgaven bliver i praksis at stolen skal bygges og konstrueres, men først skal vi arbejde med matematikken i stolen. Hvilke mål er stolen og de forskellige elementer stolen bygget op efter? Hvilke former bruges? Hvad med økonomien i sådan en stol? Hvad koster det at skærer forkert, og hvorfor er det vigtig at være bevidst om sit materialespild?

Elever vil også lærer om brugen af de forskellige maskiner og værktøj, som anvendes til selve produktionen. Eleverne arbejder i grupper af 4-5 personer. Det færdige produkt tages med hjem til klassen og bruges som ønsket.

BOOK EN DAG

Book en undervisningsdag, kontakt Nicolai Klinge

Mail: nicolaik@nordsoenff.dk

Mobil: 60 53 55 72