Her skal du bo, spise, gå i skole og leve livet

Nordsøen Fri Fagskole ligger i den tidligere Nordsø Højskolens bygninger som også har fungeret som Motel. De nyrenoveret bygninger bliver derfor gode rammer for elevers hverdag. 

Vores undervisningslokaler består af faglokaler i et tidligere værksted på havnen.

Kantine, undervisningslokaler og foredragslokaler er at finde på skolens matrikel.  

Vi spiser sammen

En sund og ernæringsrigtig mad er en vigtig forudsætning for læring og trivsel. Derfor serverer vi mad baseret på lokale råvarer – og helt i overensstemmelse med de officielle kostråd.

Det gode måltid handler ikke kun om, hvad vi spiser – det handler i høj grad også om rammerne omkring maden. Hos os spiser vi alle måltider sammen – både elever, undervisere og personale. Det er med til at understøtte fællesskabet mellem elever og voksne.

Eleverne har en også en stemme i køkkenet. Skolens elevråd for dermed indflydelse på skolens kostpolitik. 

Vi bor sammen

Som udgangspunkt kommer du til at bo på  et dobbeltværelse sammen med en kammerat, og det er os, der i første omgang fordeler alle elever på værelserne. Oplever vi et skævt match, finder vi naturligvis altid andre løsninger. I kommer til at bo på rummelige, hyggelige og ny-renoverede værelser med eget toilet. Her vil du og din værelseskammerat have ansvaret for at holde orden og for rengøring på værelset og toilettet. 

Vi har rengøring på uge-skemaet, og vi er sikre på, at det bliver en fest. Når det gælder tøjvask, så vil det i starten være muligt at få hjælp, men vi foreslår, at du allerede nu går i gang med at vaske-træne derhjemme. Vi holder ugentlige gangmøder, hvor alt fra udfordringer til opgaver kan drøftes med en voksen.

Vi har det sjovt sammen 

Det skal det være sjovt at være elev på Nordsøen Fri Fagskole – og det skal du og alle andre bidrage til. Som i alle fællesskaber har vi færdselsregler, som skal overholdes –  og nogle regler fastsætter skolen, mens andre defineres af elever og elevråd. Skoledagene kommer til at køre i et fast mønster, med undervisning, valgfag, fritid, lektiecafe og aktiviteter om eftermiddagen eller om aftenen – mens weekendens aktiviteter har et frivilligt præg.

Kommer du fra Grønland eller Færøerne, er vi behjælpelige med at finde en værtsfamilie til dig, så du også har et ‘hjem’ at rejse til i friweekender – og eventuelle ferier og højtider i løbet af året.

Vores skole er døgnbemandet, og der vil altid være en voksen til stede.

NFF_bund_C