Hvad er en fagskole?

En fri fagskole er en mellemting mellem en efterskole og en højskole. På ét centralt punkt er vi dog anderledes, da vores elever skal modtage praktisk undervisning i mindst 1/3 af fagene.

Når vi siger, at mindst 1/3 af fagene er praktisk undervisning, betyder det, at vores undervisning tager udgangspunkt i vores praktiske virkelighed og værkstederne, men undervisningen vil også foregår i klasseværelser på skolen. Der vil være mulighed for at komme i praktik i en virksomhed i Hirtshals – eller lige i nærheden. Her trækker eleverne i arbejdstøjet, og der arbejdes med konkrete opgaver og projekter fra virkelighedens verden. Vores elever får kort sagt et indblik i, hvordan et arbejdsliv kan se ud, og hvad det kan bringe af udvikling og oplevelser – og af forpligtelser og forventninger.

Du kan bo og gå i skole hos os, når du er fyldt 16 år og/eller har afsluttet 9. klasse. Vi har ingen øvre aldersgrænse. Frie fagskoler er for alle. 

Mens du bor hos os, får du tid til at afprøve mange forskellige opgaver, så du hen ad vejen finder lige præcis den håndværksmæssige- eller anden uddannelse, der passer til dig. Under dit ophold følger du helt overordnet én profil samt valgfag, og du kan tilmelde dig 10. klasse eller enkeltfag. Efter et år i Hirthals er du klar til komme godt videre i enten arbejde, uddannelse eller mesterlære.

Hvis du vil læse mere om de frie fagskoler, så besøg Foreningen Frie Fagskoler.