Nye VALGfag 2024

På Nordsøen Fri Fagskole laver vi erhvervsrettet og praksisnær undervisning. Det betyder, at vores indhold og praksis i undervinsingen fungerer som den bedst mulige forberedelse til at kunne fortsætte en erhvervsmæssige uddannelsesvej eller gå direkte i job.For at lykkedes med dette mål, har vi siden opstarten af skolen i 2021, løbende arbejdet på, at forfine vores indhold og praksis på undervisningsområdet. I skoleåret 2024/2025 vil der således ske nogle enkelte ændringer, som er med til at definere yderligere, i hvilken erhvervsmæssig retning vores undervisning læner sig op af.

Profiler

Erhvervsrettet mod uddannelse. 

Indtil nu har vi haft 3 profiler på skolen, Håndværk, Gastro og Outdoor. Det laver vi ikke om på. Det vi ønsker at tydeliggøre er, hvilke af vores profiler, som målretter sig konkret mod at skulle starte på et uddannelsesforløb på de erhvervsrettede skoler, herunder EUC, TEC osv… Timemæssigt er det også disse fag som fylder mest.

 
Håndværk 

Det er ingen hemmelighed at håndværk er kerne DNA’et på Nordsøen Fri Fagskole. Med vores unikke placering på havnen i Hirtshals og vores fantastiske værkstedsfaciliteter med fokus på træ og metal, er alle forudsætningerne for både kvalitetsmæssig undervisning og praktikker begge optimale for en god forberedelse til grundforløb 1. på erhvervsuddannelserne. 

Gastro 

Ovenpå værkstedet, ligger danmarks bedst placerede gastrokøkken. Med hav- og havenudsigt til de nærliggende gourmeresturanter, vil du her kunne udfolde din kreative madkunst og få smag på, hvad det vil sige at arbejde i et professionelt køkken. Gastro forbereder dig således også til grundforløb 1. på erhvervsuddannelserne. 

 

Valgfag 

Erhvervsrettte mod hobbyjob

Som nævnt tidligere har vi grundlæggnede 3 profiler. Håndværk, Gastro og Outdoor. Outdoor er en del af Nordsøen Fri Fagskoles DNA, fordi vi ønsker, at være med til at facilitere udviklingen af fremtidens turisme. Vores lokalområde i Vendsyssel og korte vej til Norge, byder på nogle helt særlige muligheder, for at unge kan få lov at prøve kræfter med de mange outdoorerhverv der findes. Outdoor har derfor ikke et specifik uddannelsesmæssig sigte på samme måde som håndværk og Gastro og fylder derfor tidsmæssigt,  mindre i ugeskemaet.

Udover Outdoor-valgfagene, er det muligt at bygge på med endnu mere Håndværk og Gastro. 

Sammenlagt, har vi valgt at definere valgfagenes indhold, som erhvervsrettet mod hobbyjob. 

 
SURF & SKI

Få meter fra værkstedet ligger vesterhavet og venter på at man slår sig løs i bølgerne. Mulighederne for Surf, paddleboard, vandski… osv. er mange og forholdene unikke. Når de kolde måneder trænger sig på, skiftet vi surfboardet ud med ski eller snowboard og sætter kursen mod de norske fjelde. Oplev glæden og friheden ved at glide gennem sneen og nyde en kop varm kakao i hytten om aften.

Surf & Ski er for den som elsker adrenalin og eventyr, både sommer og vinter.  

 
MTB & Klatring 

Langs vestkysten, og generelt i Vendsyssel, finder du store klitplantager og skove med  afmærkerede rails. Disse ruter er perfekt til timevis af sjov og udfordrende MTB ture med venner. Området byder også på unikke mulighederne for klatring i både træer og på væg. På dette valgfag bliver skoven din legeplads. 

 
Café, Barista & Konditori

Er lyden fra en kaffekværn der brummer og en steamer der skummer, noget der får dine sanser aktiveret? Elsker du duften af nybagt brød eller kage? Så er dette valgfag noget for dig. Her dyrker vi kvaliteten af en kaffebønne og lære om surdejsbagning og konditorkunst. Alt det lækre vi laver, ønsker vi at dele med andre, når vi én gang om ugen slår dørene op for vores lille skolecafé, Café Vestkajen.

 
Træ & Metal

Har du ikke fået nok træ- og metalsplinter i fingerne fra håndværksprofilfaget, eller nyder du bare at være DIY handyman,  uden et større uddannelsesformål, så er Træ & Metal noget for dig. Her får du mulighed for at arbejde på dine egen projekter, kun fantasien sætter grænsen. 

 

Små valgfag

Vedsiden af de timemæssige større fag, har du mulighed for at vælge nogle mindre valgfag. Disse valgfag er interessevalgfag som fungere som et afbræk fra den anden skolegang. Udvalget af disse valgfag kan være varierende. I skrivende er følgende valgfag en mulighed. 

  • Bordtennis 
  • Padeltennis 
  • Floorball 
  • Koldvand & sauna 
  • Fitness